Medjugorje kerk

Medjugorje België en Nederland

Medjugorje Maria

apr

26



Op naar de geheimen [deel 4]

  
 
Download PDF

Op naar de geheimen [deel 4]

Opschudding in een regio van de wereld

Op 17 december 2010 breekt de Jasmijnrevolutie uit in Tunesië. De Jasmijnrevolutie is de benaming voor de protesten van de Tunesische bevolking tegen de hoge werkloosheid, corruptie, censuur en tegen de president Zine El Abidine Ben Ali, volgend op de zelfverbranding van Mohammed Bouazizi op 17 december 2010. De revolutie is genoemd naar de jasmijn, die beschouwd wordt als de nationale bloem van Tunesië. Op 14 januari ontbond president Ben Ali de regering en kondigde hij de noodtoestand af, waarop het protest nog toenam. Ben Ali verlaat hierop Tunesië en vlucht naar Saoedi-Arabië.

Hierop breken in januari 2011 ook in de buurlanden Algerije en Egypte onlusten uit onder de bevolking vanwege stijgende voedselprijzen en grote werkloosheid. Uiteindelijk trad Moebarak, die het land bijna dertig jaar op een autocratische wijze had geleid, op 11 februari af. Hierop verspreidden de onlusten zich naar Jemen, Jordanië, Marokko, Bahrein en Libië. In deze twee laatst genoemde landen is de tegenstand het hevigst. Ook in de andere landen blijft het erg onrustig.

Zuster Emmauel Baillard, die anders zo zwijgzaam is als het op de geheimen aankomt, vermelde in haar "fax" van januari 2010: "En Medjugorje? Wat bereidt de H. Maagd voor, voor deze dertigste verjaardag? Ze bewaart het voor ons als een verrassing. Voor hen, die nog twijfelen, is nu het moment om te komen. Wie weet of de dagelijkse verschijningen meer dan 30 jaar zullen duren?"

Zij die Zuster Emmanuel Baillard kennen, weten dat zij nooit een dergelijke melding zou maken van de geheimen in haar maandelijkse faxen, indien ze niet nakend zouden zijn. Het eerste geheim van Medjugorje zal gepaard gaan met een opschudding van een regio in de wereld.

Tot verbazing van alle hardnekkige tegenstanders van Medjugorje, rapporteerde Catholic News Service dat Ratko Peric, de bisschop van Mostar, tot wiens bisdom Medjugorje behoort, voortaan geen uitspraken meer zal doen tegen Medjugorje. In een mail naar Catholic News Service, die dateert van eind februari, zegt hij dat hij in de toekomst geen commentaar meer zal geven over wat er zich afspeelt in Medjugorje en dit uit eerbied voor de vorig jaar opgerichte Vaticaanse Commissie.

Tegenstanders en twijfelaars hebben jarenlang verkondigd dat Medjugorje voor verdeling zorgde binnen de Kerk en dit vooral dankzij de ongehoorzaamheid van de voorstanders van Maria's verschijningen aldaar tegenover de afkondigingen en wensen van de plaatselijke bisschop Peric. Zij wezen er voornamelijk op dat het deze ongehoorzaamheid was die overtuigend bewees dat de verschijningen te Medjugorje onecht waren. In het verleden heeft de bisschop van Mostar bij de zieners voortdurend aangedrongen op kerkelijke gehoorzaamheid en op te houden hun uitspraken en boodschappen openbaar te maken. De bewering van de tegenstanders was voornamelijk dat er in het verleden, bij goedgekeurde verschijningen, nooit ongehoorzaamheid was. Maar wat dan met de bisschop zelf die herhaaldelijk ongehoorzaam was tegenover zijn oversten, met name het Vaticaan? De tijd van spot tegenover de zieners en twijfel over de verschijningen behoort nu hopelijk definitief tot het verleden!

Op 11 maart 2011 treft een aardbeving van 9.0 op de schaal van Richter de omgeving van Sengai in Japan. Een enorme tsunami overspoelt de omgeving en de beelden zijn apocalyptisch. Maar door de aardbeving dreigt een nog groter gevaar: de kerncentrales van Fukushima zijn aan het begeven.

Pasen 2011. Op dit ogenblik wordt aan de twee criteria voldaan, waarvan we weet hebben dat ze te maken hebben met het eerste geheim en is het een kwestie van afwachten. Deze twee criteria zijn:

  • "opschudding in een regio van de wereld“. Dit kan zowel met de toestand in het Midden-Oosten te maken hebben, waar de opstanden blijven voortduren, maar het kan ook te maken hebben met de aardbeving in Japan.
  • "heel gebied waar niets nog zal kunnen groeien“. De toestand met de kernreactoren in Fukushima is gewoon dramatisch, of zoals de deskundigen het zeggen: Fukushima is een tikkende tijdbom.