Medjugorje kerk

Medjugorje België en Nederland

Medjugorje Maria

feb

265 september 2008

  
 

5 september 2008

Verschijning van Onze Lieve Vrouw aan Ivan Dragicevic en zijn gebedsgroep

Opnieuw waren duizenden pelgrims verzameld op de Podrbdo. Rond 9.30 uur werd begonnen met het bidden van de droeve mysteries van de Rozenkrans en hierop verscheen Maria aan Ivan gedurende 10 minuten. Ivan beschreef de verschijning als volgt:

Het belangrijkste van de ontmoeting met Onze Lieve Vrouw van deze avond is dat ze vreugdevol was en iedereen op Haar moederlijke wijze groette met "Geloofd zij Jezus, Mijn kinderen." Hierna bad Maria voor de eenheid van de Kerk en voor de priesters. Daarna zegende Zij elk van ons met Haar Moederlijke Zegen en zegende Zij ook alle meegebrachte religieuze voorwerpen. Daarna bad Zij met uitgestrekte handen voor de mensen en de zieken. Hierop volgde een dialoog tussen ons. Hierop beval ik u allen, uw intenties en noden, uw families en vooral de zieken aan.
Hierop bad Ik samen met Onze Lieve Vrouw een Onze Vader en een Glorie Zij de Vader en hierna, terwijl Zij voor ons bad, ging Zij heen met een lichtgevend kruisteken en met de woorden "Ga in vrede, mijn Lieve kinderen."

Vicka over het dragen van het kruis

Ziekte is Vicka reeds gedurende vele jaren niet vreemd, en als zieneres wordt zij niet gespaard om haar kruis te dragen. Vicka over wat Onze Lieve Vrouw zegt over het lijden:

Wanneer God ons lijden, problemen of ziekte stuurt, zouden we dit moeten aanvaarden als een geschenk van God. God weet wat Hij doet en zal ons lijden niet gauw wegnemen. Hij vraagt om ons geduld (een mooi voorbeeld hiervan is de getuigenis van Ingrid Betancourt in de berichtgeving van gisteren).

Als we iets dergelijks meemaken proberen we hier zo vlug mogelijk van af te geraken en vragen we God: waarom ik en niemand anders?  Onze Lieve Vrouw vraagt ons om hierover ernstig na te denken en te proberen begrijpen waarom dit gebeurde. Misschien geeft God Zijn reden, misschien stuurt God mij dit als een geschenk om over een aantal zaken dieper na te denken. En dan moeten wij durven open te staan voor God. In plaats van ons van Hem af te wenden, kunnen we Hem bedanken en zeggen: "Geeft mij de sterkte om mijn kruis te kunnen dragen met liefde."

Onze-Lieve-Vrouw vertelt ons dat we geen begrip hebben van het belang en de macht van ons lijden voor God. Geen enkel lijden is nutteloos.

Elke dag bij mijn verschijning gaan mijn eerste gedachten en gebeden tot Onze Lieve Vrouw tot de zieken. Ik beveel hen steeds aan en bid eerst voor hen. De rest komt hierna.

Chris De Bodt (www.medjugorje-bn.com)